abonneren

Ook MSI komt met goedkope desktopcomputer

MSI volgt Asus, niet alleen op het gebied van subnotebooks maar ook in de goedkope desktops. Waar de Eee PC concurrentie krijgt uit de hoek van de MSI Wind, gaat de Eee Box PC concurrentie krijgen van een desktopvariant van de Wind PC.VR-Zone heeft de hand weten te leggen op een aantal exclusieve foto's van MSI's Wind PC. De desktopcomputer is voornamelijk uit wit opgetrokken met wat blauwe accenten, maar het is goed mogelijk dat er ook andere kleuren komen.
Qua hardware verrast de Wind PC niet: een passief gekoelde 1.6 GHz Atom-processor wordt bijgestaan door de Intel 945GC-chipset, 1 GB aan ddr2-533-geheugen en een flinke harde schijf (160 GB). Verder zijn er een slot-in optische drive, gigabit ethernet, 7.1-kanaals audio en een cardreader in de Wind PC aanwezig.

Volgens VR-Zone is de Wind PC voorzien van een intern compact flash-slot voor het besturingssysteem. Het starten van een besturingssysteem van flash in plaats van harde schijf zou vele malen sneller zijn. Ook noemt VR-Zone een mini-pci-express*1-slot voor een wifi- of tv-tuner-kaart. De Wind PC wordt gevoed met een 65W stroomadapter en het geluidsniveau ligt onder de 30 dBA.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie