abonneren

Ook Microsoft komt met applicatiewinkel: 'Skymarket'

In navolging van Apple's App Store en Google's aangekondigde Android Market komt nu ook Microsoft met een eigen applicatiewinkel.
Het bedrijf hoopt zo enerzijds extra omzet te kunnen genereren en anderzijds gebruikers een betere softwarebeleving te kunnen bieden.

Microsoft's Skymarket zal gekoppeld worden aan Windows 7 Mobile, dat zoals gebruikelijk terug te vinden zal zijn op smartphone's en pda's. Hoewel Windows Mobile nog steeds een redelijk populair besturingssysteem is voor deze apparaatcategorieën, blijft Microsoft achter op Symbian en ziet het zich ook bedreigd door Google's Android. Daarom heeft Microsoft besloten hun belangrijkste voordeel te onderstrepen: de enorme hoeveelheid aan third-party applicaties die er voor het Windows Mobile-besturingssysteem te krijgen zijn.

Hoewel er meer dan 18.000 applicaties voor Windows Mobile te vinden zijn, is er geen fatsoenlijk distributiepunt voor deze applicaties. Gebruikers moeten dus flink rondzoeken op het internet om hun software bij elkaar te sprokkelen. Skymarket moet hier een eind aan maken en alle (goedgekeurde) applicaties op één centraal punt beschikbaar maken. Tegelijkertijd biedt het extra omzet voor Microsoft, net zoals dit bij Apple het geval is.

Een dergelijk distributiemodel is overigens niet vreemd voor Microsoft: het bedrijf doet al iets vergelijkbaars met de Zune Marketplace en Xbox Live Marketplace voor hun muziekspelers en consoles.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord