abonneren

Ook KPN versnelt internettoegang

Met meer glasvezel en het opwaarderen van het bestaande kopernetwerk gaat KPN volgend jaar sneller internet bieden.Om met hetkoper te beginnen. KPN gaat de komende maanden zijn bestaande kopernetwerk opwaarderen. Door gebruik te maken van de zogeheten VDSL-CO techniek kan KPN naast sneller internet (voor 50% van de huishoudens in Nederland) ook meer huishoudens bereiken met interactieve televisie diensten, inclusief hd-tv. Naar verwachting is dit al in de zomer van 2010 gereed.
Het vdsl-abonnement zal een downloadsnelheid van maximaal 50Mbps hebben, met een uploadsnelheid van 13Mbps.

En dan glasvezel. Volgens KPN is dit dé technologie voor de toekomst. het bedrijf gaat dus door met de uitrol ervan in Nederland, nadat het afgelopen jaar zowel proeven met Fiber-to-the-Home (FttH) als Fiber-to-the-Curb (FttC - tot de straatkast) zijn gehouden. KPN verwacht een stijging in het aantal huishoudens dat op FttH kan worden aangesloten: van ca 460.000 aan het eind van het derde kwartaal 2009 tot 1,1 tot 1,3 miljoen in 2012. Deze verbindingen worden aangelegd door Reggefiber.

Voor FttC wil KPN zich eerst richten op de levering van diensten over bestaande verbindingen voordat het bedrijf besluit verder te gaan uitrollen. FttC is al bij ongeveer 450.000 huishoudens aangelegd. De ambitie is dat op de middellange termijn 30 tot 60% van de Nederlandse huishoudens bereikbaar wordt voor glasvezel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: