abonneren

Ook hackers gebruiken kinderlijk eenvoudige wachtwoorden

Ook hackers gebruiken vaak simpele en makkelijk te raden wachtwoorden. Dat zegt beveiligingsbedrijf Avast! op basis van een database van hacker-wachtwoorden.`

Avast legde een database aan van ruim 40,000 wachtwoorden, die allemaal gebruikt zijn door hackers en tijdens het verspreiden van malware. Daarbij kwam de antivirusfabrikant tot de conclusie dat de meeste wachtwoorden van hackers kinderlijk eenvoudig bleken.

Slechts 10% van de wachtwoorden hadden genoeg complexiteit om niet eenvoudig te kunnen worden geraden en of te kraken.

'Hack'

De gemiddelde wachtwoorden waren slechts 6 tekens groot. Bovendien zaten er in de meeste gevallen geen hoofdletters, cijfers, of alphanumerieke tekens in de wachtwoorden. De meeste passwords kwamen rechtsstreeks uit het Engelse woordenboek, en bevatten in veel gevallen woorden als root of hax, en het meest gebruikte wachtwoord onder hackers is zelfs 'hack'.

Niet zelf gehackt

Volgens Avast zouden hackers denken dat ze minder snel zelf gehackt worden. Ook zouden ze willen vermijden dat ze hun persoonlijke wachtwoorden moeten gebruiken tijdens het hacken.

> Lees hier hoe je zelf een sterk wachtwoord kunt maken

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: hacker, veiligheid, Wachtwoord

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord