abonneren

Ook Google worstelt met Gmail-problemen

Niet alleen Apple's MobileMe is niet zo stabiel als Steve Jobs zou willen, ook Google's Gmail kampt zo nu en dan nog met problemen. Maandagavond konden veel Gmail-gebruikers hun mailbox niet meer benaderen door een 'Temporary Error (502)', waarvoor Google inmiddels zijn excuses heeft aangeboden.In hetGmail Blog-weblog valt te lezen dathet om een fors probleem gaat, niet om een kleine glitch.
Gmail-productmanager Todd Jackson laat weten dat alle Gmail- en Google Apps-gebruikers door de storing getroffen zijn; dit is vooral significant omdat gebruikers van de Google Apps Premier Edition een uptime van 99.9% beloofd wordt.

De storing van maandag duurde officieel één uur en 45 minuten. De vorige storing duurde overigens langer: maar liefst 15 uur. De gedupeerden klaagden vooral massaal op Twitter.

Jackson zegt dat de storing veroorzaakt werd door een falend contacts-systeem, waardoor het Gmail-systeem niet wilde laden. Dit contacts-systeem is recentelijk geüpgrade, waardoor het aannemelijk is dat de storing hier aan te wijten is.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie