abonneren

Ook Google worstelt met Gmail-problemen

Niet alleen Apple's MobileMe is niet zo stabiel als Steve Jobs zou willen, ook Google's Gmail kampt zo nu en dan nog met problemen. Maandagavond konden veel Gmail-gebruikers hun mailbox niet meer benaderen door een 'Temporary Error (502)', waarvoor Google inmiddels zijn excuses heeft aangeboden.In hetGmail Blog-weblog valt te lezen dathet om een fors probleem gaat, niet om een kleine glitch.
Gmail-productmanager Todd Jackson laat weten dat alle Gmail- en Google Apps-gebruikers door de storing getroffen zijn; dit is vooral significant omdat gebruikers van de Google Apps Premier Edition een uptime van 99.9% beloofd wordt.

De storing van maandag duurde officieel één uur en 45 minuten. De vorige storing duurde overigens langer: maar liefst 15 uur. De gedupeerden klaagden vooral massaal op Twitter.

Jackson zegt dat de storing veroorzaakt werd door een falend contacts-systeem, waardoor het Gmail-systeem niet wilde laden. Dit contacts-systeem is recentelijk geüpgrade, waardoor het aannemelijk is dat de storing hier aan te wijten is.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord