abonneren

Ook Google heeft geen last van recessie VS

Al weken lang maken aandeelhouders en analisten zich zorgen over het effect van de economische recessie in de VS op zoekgigant Google. Uit de laatste cijfers blijkt dat Google niet alleen geen last heeft van de recessie maar zelfs dat het bedrijf beter heeft gepresteerd. De omzet en winst in het vierde kwartaal kwamen boven verwachting uit. Het merendeel van de groei kwam wel door de buitenlandse versies van Google's online diensten.

Aandelen Google namen de afgelopen tijd in waarde af doordat analisten en investeerders ongerust waren dat door de recessie de online advertentiemarkt in gevaar was. Na het goede nieuws stegen gisteren de aandelen met 17 procent. Dit is de grootse stijging sinds Google in augustus 2004 naar de beurs ging.

Investeerders zijn opgelucht dat de recessie (nog) geen vat lijkt te hebben op Google. Het duurt echter nog wel even voordat Google de klap die het bedrijf in december kreeg te boven is. Toen werd het bedrijf $75 miljard minder waard omdat de aandelen hard zakten. 


Bron: AP

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie