abonneren

Ook Google Books schaart zich achter epub-formaat

Google gooit zijn gewicht achter het epub-formaat voor digitale boeken. Google Books zal vanaf nu ook van dit open xml-gebaseerde formaat gebruik gaan maken. Daarmee is Amazon het enige overgebleven bedrijf die deze standaard niet ondersteunt.Kortgeleden kondigde Sony aan dat ze hun e-readers geschikt gemaakt hadden voor het epub-formaat. Dit formaat wordt door de grootste uitgevers ondersteund. Nu ook Google Books gebruik maakt van epub, lijkt dit formaat de defacto standaard te gaan worden. Alleen Amazon verzet zich nog tegen epub.
Voor hun Kindle e-reader maakt Amazon gebruik van een eigen drm-beschermd formaat. Epub is juist open en zou op elk apparaat moeten werken. Volgens analisten zal Amazon op termijn geen andere keuze hebben dan op epub over te stappen.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord