abonneren

Ook Futuremark gaat over op Windows Vista

Futuremark is bezig met de ontwikkeling van een Vista-versie van PCMark. PCMark is, net als 3DMark, één van de meest geliefde benchmarks in de computerbranche. De nieuwe PCMark-versie, die de codenaam 'Vantage' heeft meegekregen, werkt verrassend genoeg niet meer op Windows XP.Met 'Vantage' komt er een einde aan het benchmarken onderXP, iets waar de industrie niet onverdeeld blij mee is. Wel is het met 'Vantage' mogelijk om32-bits én 64-bits versies van Vista te benchmarken.
Futuremark heeft al ervaring met benchmarken onder Vista: Microsoft gebruikt Futuremark-technologie om het game-gedeelte van Vista's 'experience index' te bepalen.

De minimum specificaties van 'Vantage' zijn niet verrassend. Minimale vereiste is 1 GB aan ram-geheugen en minimaal een 3 GHz Intel P4-processor. Een game-test, onderdeel van het pakket, is pas echt bruikbaar wanneer de grafische kaart 256 MB of meer tot zijn beschikking heeft, wat erop duidt dat er gebruik gemaakt wordt van 3DMark-technologie.

Een releasedatum is vooralsnog niet bekend.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord