abonneren

Ook Frankrijk waarschuwt tegen Internet Explorer

Vrijdag waarschuwde de Duitse overheid internetters om geen Internet Explorer te gebruiken totdat het lek gepatcht is dat recentelijk gebruikt werd voor aanvallen tegen Google en nog een aantal andere grote bedrijven. Nu heeft ook de Franse overheid een soortgelijke waarschuwing doen uitgaan.De waarschuwing komt van Certa, een overheidsinstelling die cyberbedreigingen monitort.
De waarschuwing geldt voor alle versies van IE - dus niet alleen voor IE 6, de versie waarvan Microsoft zegt dat het tot nu toe de enige is waarvoor gevaarlijke code openbaar is gemaakt. De Nederlandse overheid heeft nog geen waarschuwing doen uitgaan.

Overigens zegt Microsoft zelf dat overstappen naar een andere browser internetten niet minder gevaarlijk maakt. "IE8 is de veiligste browser die er momenteel is," zegt Cliff Evans van Microsoft. "De enige manier waarop internetters nu gevaar lopen is als ze én IE6 gebruiken én op een besmette website belanden. "

Ook internetbeveiliger Sophos zegt dat overstappen naar een andere browser niet de oplossing is. "Je hebt dan wel geen last van dit specifieke lek, maar álle browsers hebben zwakke plekken," zegt Graham Cluley van Sophos.

Totdat er een patch beschikbaar komt, heeft Microsoft overigens wel een soort noodoplossing online gezet, die het gevaar van besmetting zou moeten reduceren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord