abonneren

Ook Dell weigert netbook-claim Psion te erkennen

Dell weigert te voldoen aan het verzoek van Psion, om de term 'netbook' niet meer te gebruiken. Hoewel de term als trademark geregisteerd is door Psion, claimt Dell dat de term inmiddels zo algemeen geaccepteerd is, dat Psion geen aanspraak meer op zijn trademark kan maken.Eergisteren diende Dell eenlegaal verzoek in bij het US Patent and Trademark-bureauom het trademark van Psion te annuleren. Door deze actie zit een eenvoudige overwinning voor Psion sowieso niet meer in het vat.
Het bedrijf wilde dat alle fabrikanten en verkopers per 31 maart zouden stoppen met het gebruik van de term netbook. Dell's verzoek betekent dat de zaak officieel behandeld moet worden en dit zal niet gebeuren voor mei 2010.

Psion claimt dat het de term netbook gebruikt voor alle geldelijke en goederenbetrekkingen tot zijn eigen mobiele product. Eveneens claimt het bedrijf dat het de trademark voor vijf aaneengesloten jaren gebruikt heeft, tot 2006. In dit jaar vroeg Psion een verlenging van het trademark aan. Dell is echter van mening dat Psion de term netbook helemaal niet meer gebruikte als het om de Psion-laptops ging. Daarom eist Dell een einde aan het trademark. Als tweede argument haalt Dell aan dat de term netbook inmiddels ingeburgerd is voor een bepaalde klasse notebooks.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord