abonneren

Ook Carbonite betrapt op neprecensies

Tien dagen geleden kwam aan het licht dat routerfabrikant Belkin mensen had betaald voor neprecensies over zijn brakke producten. Medewerkers bij Belkin bevestigden de onoorbare praktijken van hun werkgever. Nu blijkt dat de online backupdienst Carbonite ook neprecensies heeft geplaatst.Opnieuw probeert een technologiebedrijf de consument te belazeren met neprecensies.
Toen een geïrriteerde gebruiker op Amazon.com een negatieve recensie schreef over de backupdienst zag hij dat een aantal werknemers van Carbonite zich voordeden als normale gebruikers en laaiende recensies schreven over de dienst. Zo schreef Swami Kumaresan, de vice-president Marketing bij Carbonite, onder een valse naam een positieve recensie. Ook Jonathan F.Freidin, Senior Software Engineer bij Carbonite, deed zich voor als klant om gebruikers te belazeren met een positieve recensie.

Amazon heeft intussen de neprecensies verwijderd en de baas van Carbonite heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden. Opmerkelijk is dat Carbonite ook al in september 2008 werd beschuldigd van het plaatsen van neprecensies. Maar toen werd er noch door Amazon noch door Carbonite actie ondernomen.


Website: www.carbonite-backup.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: