abonneren

Ook bij Asus en MSI dreigen ontslagen

Bij industriegigant Asustek valt er op het moment weinig te lachen: het opschonen van de oude voorraden zorgt voor een omzetdaling van 30 procent. Omdat Asustek nog een aantal andere tegenvallers gehad heeft, lijkt de kans groot dat het werknemers moet ontslaan.Asus heeft de laatste tijdtegenslag na tegenslag te verduren gekregen. Zo heeft het veel last gehad van de fluctuerende wisselkoersen, heeft het derecessie geheel verkeerd ingeschat en zijn de kosten van pc-componenten flink gestegen.
Door de tegenvallende markt is het bedrijf ook nog eens gedwongen $85.25 miljoen af te schrijven op zijn oude voorraden. 

In 2008 wist Asus een nettowinst van $484 miljoen te noteren. Dat lijkt aardig, maar het is wel 40 procent minder dan in 2007. De meeste inkomsten komen uit het notebooksegment (47 procent van de totale omzet). Moederborden en grafische kaarten zijn samen goed voor 21 procent, Eee pc's voor 19 procent en smartphones een magere twee procent.

Er doen geruchten de ronde dat Asus tot tien procent van zijn werknemers zal moeten laten gaan, om de kosten binnen de perken te houden en de recessie te overlegen. De ontslagen zouden vooral vallen bij de smartphone-, optische drive- en monitordivisies.

Grote rivaal MSI is niet veel beter af. Bij dit bedrijf zouden, door tegenvallende resultaten, 1000 banen op de tocht staan.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: