abonneren

Ook bij AMD gunstig eerste kwartaalresultaat

Na de positieve geluiden over de pc-markt en Intel in het bijzonder, is het nu de beurt aan AMD om het herstel van de pc-markt te bevestigen. AMD maakt voor het eerst in lange tijd weer een bescheiden winst.De omzet van AMD groeide in het eerste kwartaal met 34 % tot 1,57 miljard dollar. De netto winst over het eerste kwartaal bedroeg 257 miljoen dollar.
De groei komt voor een belangrijk deel voor rekening van grafische chipmaker ATI. De winstscijfers worden nog wel een beetje geflatteerd, doordat AMD chipfabrikant Global Foundries heeft verzelfstandigd, waarin AMD nu nog een aandeel van 30% heeft. De verkoop van de Global Foundriesaandelen heeft AMD éénmalig 325 miljoen dollar opgeleverd. Voor de komende periode verwacht AMD een lichte seizoensgebonden omzetdaling.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord