abonneren

Ook Asus waagt zich nu aan RD600-moederbord

Asus wil aan het eind van de maand een RD600-moederbord in het assortiment hebben. De RD600 is de laatste ATI-chipset voor Intel, nu het overgenomen is door AMD. Aanvankelijk waren fabrikanten huiverig om de chipset te gebruiken en daarmee Intel tegen het hoofd te stoten.Na DFI is Asus daarmee de tweede fabrikant die toch de beslissing maakt de chipset te gaan gebruiken. De RD600 is naar verluidt een uitstekende overklokkerschipset, nog beter dan nVidia's recentelijk geïntroduceerde 680i. De chipset kan overweg met alle Core 2-processoren van Intel, inclusief de quadcore.

Intel heeft inmiddels SiS als partner aangetrokken. Aanvankelijk werkte het bedrijf nog samen met ATI voor hun lowbudget chipsets, inmiddels is Intel niet meer van plan om ATI/AMD-chipsets op hun moederborden te gebruiken. De geplande D103GGV Gem Valley vervalt daarmee van de line-up en dat maakt de D102GGC2 Grant Country 2 het laatste ATI/Intel-moederbord.

Een nieuw moederbord op Intel's lijstje laat zien dat Intel het inmiddels beter kan vinden met SiS: de D201GLY Little Valley wordt aangedreven door een SiS 662-chipset. Het moederbord heeft een mini-itx-formfactor en is bedoeld voor home entertainment pc's en in-car-oplossingen. Het moederbord moet in het tweede kwartaal het levenslicht zien.

Bron: DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: