abonneren

Ook Apple zal micro-usb adopteren voor het laden

Dat ook Apple de door de Europese Unie afgedwongen micro-usb standaard voor het opladen van mobiele apparaten zal ondersteunen is verrassend.Voor veel andere bedrijven betekent het niet zoveel maar Apple gebruikt al hetzelfde ontwerp voor de aansluitpoort sinds het verschijnen van de eerste iPod. Deze overgang zal dus veel effect hebben de Apple gebruikers.

Stel je voor dat je als iPod bezitter een leuke radio met iPod-doc hebt. Als Apple van de iPod connector naar alleen mico-usb overgaat dan wordt het dock onbruikbaar voor toekomstige producten. Zo zouden miljoenen iPod accessoires incompatibel worden.

Het is dus de vraag hoe Apple dit gaat implementeren. Het kan ook dat zij de micro-usb poort alleen voor het opladen gaan gebruiken en de standaard Apple poort alleen voor dataoverdracht, of natuurlijk beide. Toch ligt dit niet voor de hand, omdat deze oplossing strijdig is met Apple's minimalistische ontwerpfilosofie.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord