abonneren

Ook Apple moet voldoen aan nieuwe universele telefoonlader

Er komt een nieuwe Europese wet waarin telefoonfabrikanten verplicht wordt een standaard telefoonoplader te gebruiken, in plaats van een eigen model. Ook Apple moet in Europa telefoons van deze universele oplader voorzien.

Donderdagmiddag stemde het Europees Parlement voor een aanpassing van de richtlijnen voor het gebruik van mobiele apparatuur. Het leveren van een standaardoplader voor mobiele telefoons wordt daarin verplicht.

Telefoonfabrikanten moeten - en dat is bij de meeste toestellen al het geval - een micro usb-poort gebruiken voor het opladen van de telefoon. Een van de fabrikanten die daar nu nog van afwijkt, is Apple. De oplaadapparatuur voor iPhones maken gebruik van een eigen standaard, Lightning. Maar ook Apple moet volgens de nieuwe Europese regels voldoen aan de nieuwe standaard.

Het bedrijf verkoopt nu speciale opzetstukjes voor rond de € 15, waarmee het mogelijk is om een conventionele adapter te gebruiken met de Lightning-standaard. Volgens Europarlementariër Toine Manders van de VVD is het straks ook niet meer toegestaan dergelijke opzetstukjes mee te leveren, maar moeten alle aansluitingen volgens de micro-usb-standaard worden ontworpen.

Fabrikanten krijgen twee jaar de tijd om de nieuwe adapterstandaard in hun producten te verwerken en nog een jaar extra om aan de nieuwe regels te voldoen. Vanaf 2017 moeten alle in Europa verkochte telefoons zijn voorzien van universele adapters en stekkers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord