abonneren

Ook Apple bleek interesse te hebben in Palm

De overname van Palm, eerder dit jaar, was snel geregeld. Palm zou met 16 bedrijven in gesprek geweest zijn, waarvan vijf serieuze overnamekandidaten. Zoals bekend heeft HP het beslissende bod uitgebracht, maar ook Apple bleek in de race te zijn.Het eerste bedrijf dat interesse toonde in Palm, lijkt het Chinese Lenovo te zijn.
Deze wilde graag een aandeel-voor-aandeel-deal, iets dat veel langer duurt dan een normale overname. Vermoedelijk heeft Palm daarom een streep door een overname door Lenovo gezet.

Apple zou vooral geïnteresseerd zijn geweest in de intellectuele eigendommen en patenten van Palm. Daarnaast zou Apple Palm relatief zelfstandig door willen laten gaan, om concurrentie te bieden tegen de smartphones-met-toetsenbord van Research In Motion. Uiteindelijk kwam Apple met een te laag bod (vermoedelijk $600 miljoen).

Research In Motion leek een tijd lang de gedoodverfde winnaar in de overnamestrijd, maar het bedrijf werd op het laatste moment overboden door HP. RIM zou aanvankelijk $6 tot $7 per aandeel geboden hebben, maar verlaagde zijn bod in een later stadium naar $5,50 per aandeel. Dat is minder dan het uiteindelijke bod van HP, dat $5,70 per aandeel bedroeg.

Google lijkt alleen geïnteresseerd geweest te zijn in de intellectuele eigendommen, maar verliet de overnamestrijd in een vroeg stadium.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: