abonneren

Ook AMD X2 blijkt te unlocken naar quadcore

Korte tijd geleden berichtten we u nog dat de Phenom II X3 van AMD zonder problemen als X4 ingezet kon worden. De vierde core, die door AMD uitgeschakeld was in deze triplecore cpu, kon in het bios weer worden ingeschakeld. Nu blijken ook X2-processoren dit truucje te beheersen.Wie de juiste, obscure bios-instelling weet kan een Phenom II X3zonder problemen in een Phenom II X4 omzetten. Hoewel er geen garantie is dat de processor met ingeschakelde vierde core goed werkt, zijn er geen berichten binnengekomen van mensen bij wie het niet goed werkt.
Hoewel AMD aanvankelijk van plan was de unlockmogelijkheid uit te schakelen, hebben ze uit angst voor negatieve berichtgeving geen stappen ondernomen. Het resultaat? De Phenom II X3-serie noteert uitzonderlijk goede verkoopcijfers.

Maar dat is niet het einde van het verhaal. Er komt een nieuwe Athlon II X2 aan, de 7750 Black Edition. Deze processor is stiekem een Phenom II X4, waarbij twee cores zijn uitgeschakeld. En als we het Koreaanse GiggleHD mogen geloven, dan zijn de twee uitgeschakelde cores wederom te unlocken. De 7750 BE ligt binnen niet afzienbare tijd in de winkel, dus we zullen spoedig weten of GiggleHD heel veel geluk heeft gehad, of dat AMD inderdaad wederom heel veel mensen blij gaat maken.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord