abonneren

Ook AMD en S3 moeten personeel ontslaan

Het ene na het andere IT-bedrijf ziet zich gedwongen in het personeelsbestand te schrappen. Inmiddels is het de beurt aan chipfabrikanten AMD en S3. AMD gaat negen procent van zijn werknemers ontslaan en de rest van het personeel zal minder gaan verdienen. S3 ontslaat maar liefst een kwart van zijn personeel.De Amerikaanse wetgeving staat het toe dat bedrijven een salarisverlaging doorvoeren en dat is dan ook precies wat AMD van plan is met de resterende werknemers.
Hoe AMD dit op denkt te gaan lossen bij Europese werknemers, die wettelijk gezien veel beter beschermd worden, is nog de vraag. De salarisverlagingen kunnen oplopen tot 20 procent (voor topposities), de goedkoopste krachten zien hun salaris teruglopen met vijf procent.

S3 Graphics, dat overgenomen is door VIA, moet maar liefst een kwart van zijn Amerikaanse werknemers op straat zetten. Sinds de overname door VIA gaat het relatief goed met S3, maar omdat het bedrijf nauwelijks op weet te concurreren tegen Intel verwacht het een zeer zwaar jaar. Ook bij VIA komen er mensen op de stoep te staan.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie