abonneren

Ontwikkelt Microsoft samen met Nvidia een smartphone?

Na de aankondiging van Windows Mobile 6.5 doen nieuwe geruchten de ronde dat Microsoft van plan is om samen met Nividia een smartphone uit te brengen.Al jaren ontwikkelt Microsoft alleen een besturingssysteem voor mobiele telefoons. Maar de softwaregigant lietde ontwikkeling en productie van de hardware over aan andere partijen. Mogelijk verandert dit volgend jaar. Als we de geruchten kunnen geloven dan werkt Microsoft aan een smartphonedie draait op de nieuwe Tegra CPU van Nvidia.

Volgens insiders gaat Microsoft zijn smartphone aankondigen op de aanstaande GSMA Mobile World Congress dat februari volgend jaar wordt gehouden. Microsoft presenteert traditiegetrouw op het congres nieuwe versies van zijn Windows Mobile OS.

In september kwam Microsoft met het nieuws dat Windows Mobile 7 vertraging heeft opgelopen. De softwaregigant bracht snel Windows Mobile 6.5 uit zodat handset-fabrikanten en -operators iets nieuws hadden om mee te werken. Insiders denken dat Windows Mobile 7 mede is vertraagd omdat Microsoft het wil gebruiken op zijn nieuwe smartphone.

Het wordt volgend jaar een interessant jaar voor smartphones. Apple zal hoogste waarschijnlijk een nieuwe iPhone uitbrengen - misschien de iPhone Nano - er zullen meerdere Android-telefoons uitkomen en mogelijk dus een Microsoft-smartphone. Met een beetje geluk vindt er door de wereldwijde kredietcrisis ook een prijzenoorlog plaats waardoor u de nieuwe smartphones voor weinig geld kunt aanschaffen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie