Ontwikkelt Microsoft een Apple tablet concurrent?

Geruchten dat Microsoft een tablet-pc ontwikkelt, die moet concurreren met de, met veel speculaties omgeven Apple tablet, nemen deze week enorm toe. Zover zelfs dat er al foto’s van zogenaamde mockups op diverse websites opduiken.Geruchten dat Microsoft bezig is met de ontwikkeling van tablet-pc's zijn niets nieuws. Logisch is dat Microsoft zijn ontwikkelingen op het gebied van multitouch bediening verder wil voortzetten. Daarbij is Microsoft ook op zoek is naar producten, die nieuwe manieren om met pc's te werken ondersteunen.
De veelbesproken Microsoft Surface, met een groot multitouch-scherm verwerkt in een tafel, is te koop en is al terug te vinden in sommige winkels.

Microsoft wil dezelfde techniek ook in kleinere apparaten zoals een tablet-pc gebruiken. Ook in het verleden heeft Microsoft altijd al samen met hardwarepartners nieuwe producten en technologieën ontwikkeld. De kans dat Microsoft zelf zo'n product gaat maken is daarom niet erg groot. Dat de software door Microsoft zal worden verzorgd bij een nieuw soort tablet, ligt uiteraard wel voor de hand.

Zo wist Wired al een tijd geleden te melden dat Dell en Intel samen werken aan de ontwikkeling van een multitouch tablet die begin 2010 het licht zou moeten zien. Het nieuwste gerucht gaat over een prototype dat Gizmodo bespreekt, dat duidelijk een andere kant opgaat dan de vermeende ontwikkeling van de Apple tablet. Zo is heeft het Microsoft prototype een boekvorm, met twee schermen die dicht geklapt kunnen worden, terwijl Apple zich juist op een slank en dun ontwerp zou richten.

Hoe dan ook kan gezonde concurrentie de ontwikkelingen alleen maar bevorderen en zullen we af moeten wachten, wat er van deze geruchten uiteindelijk in concrete producten zal resulteren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: