abonneren

Ontwikkelt Apple voortaan zijn eigen chips?

Apple verzamelt links en rechts engineers. Vermoedelijk wil de fabrikant voortaan zelf chips maken voor zijn iPod- en iPhone-lijn. Dat denkt de Wall Street Journal althans. Door de chips zelf te ontwerpen zou er minder informatie uitlekken over toekomstige producten.Een jaar geleden kocht Apple chipfabrikant PA Semi over. Steve Jobs gaf toen al toe dat het bedrijf system-on-a-chip (SoC)-ontwerpen zou maken voor de iPhone en iPod.
Inmiddels heeft Apple een aantal belangrijke personen aangenomen, waaronder Raja Koduri en Bob Drebin van AMD, die de expertise hebben om een eigen chipteam te gaan leiden.

Op dit moment maakt de iPhone gebruik van een SoC van ARM, maar een zijn nog veel andere componenten die los op het moederbord geplaatst moeten worden. Als Apple deze componenten ook in één SoC weet te integreren, dan zou dit een uiterst gunstig effect op het energieverbruik hebben. Ook zou de iPhone goedkoper worden om te produceren. Het nadeel is dat een SoC uiteraard minder flexibel is dan meerdere losse chips, maar bij een reeds beproefd product is dit niet zo relevant.

Volgens de Wall Street Journal zou Apple vooral kiezen voor een eigen chip, zodat het bedrijf niet meer met derde partijen hoeft te praten. Op dit moment zijn deze derde partijen juist degenen die vroegtijdig informatie uitlekken over toekomstige producten.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie