abonneren

Ontwikkelaars boos over Android SDK-update

Tientallen Android-ontwikkelaars zijn boos nadat Google een update van de Adnroid SDK alleen beschikbaar stelde aan de 50 finalisten van de Android Developer Challenge.Zo'n 30 Android-ontwikkelaars hebben inmiddels een online petitie ondertekend, waarmee ze Google zover willen krijgen om de nieuwste SDK voor Android aan iedereen ter beschikking te stellen. Ook willen ze weten wat de reden is van de geheimzinnigheid en eisen een roadmap voor de verdere uitrol van de SDK.

Google heeft sinds half februari geen updates van de Android SDK uitgebracht, hoewel ontwikkelaars klagen over talloze bugs. Door een fout gestuurde mail van Google-medewerker David McLaughlin kwam echter aan het licht, dat er een nieuwere versie van de SDK beschikbaar is. Die is echter alleen naar finalisten van de Android Developer Challenge gestuurd, op voorwaarde van geheimhouding. De finalisten mogen de update ook niet doorsturen naar collega's.

De ongelijke behandeling is veel ontwikkelaars in het verkeerde keelgat geschoten, vooral omdat Google als initiatiefnemer van de Open Handset Alliance juist de openheid van het platform benadrukt. Die openheid blijkt nu alleen te gelden voor een select groepje. Ontwikkelaar Ken Adair schreef in een bericht in de Android-discussiegroep dat het niet zozeer gaat om de toegang tot de SDK, maar om het gebrek aan communicatie. Google lokte ontwikkelaars met beloften dat het platform in nauwe samenwerking met de ontwikkelaarsgemeenschap zou ontstaan. Adair vraagt zich af of het altijd Google's strategie is geweest om het op deze manier aan te pakken.

Sommige ontwikkelaars denken aan een overstap naar Windows Mobile of de iPhone als Google niet snel maatregelen neemt. Op dit moment heeft het Android-platform al een achterstand op de oorspronkelijk gemaakte plannen: de eerste Linux-telefoons zouden in het vierde kwartaal van 2008 verschijnen, maar het is de vraag of dat nog haalbaar is.

Via: Ars Technica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord