abonneren

Ontwikkelaar maakt Flash-plugin voor iPhone

iPhone-applicatieontwikkelaar Jonah Grant heeft een Adobe Flash Mobile-plugin ontworpen voor de iPhone en iPod Touch. Hij heeft de plugin ingediend bij Apple's App Store, waar de plugin nu bekeken wordt door Apple. Het is echter de vraag of de plugin toegelaten gaat worden.Volgens Jonah Grant overtreedt de Adobe Flash Mobile-plugin geen enkele regel van Apple, zodat hij verwacht dat de plugin snel goedgekeurd zal worden.
iPhoneclub heeft zijn bedenkingen bij deze bewerking, omdat Apple tot nu toe nog geen enkele plugin voor Mobile Safari heeft goedgekeurd: in de ontwikkelaarsovereenkomst staat nu eenmaal: "an Application may not itself install or launch other executable code by any means."

Dat Apple de plugin goedkeurt lijkt dus niet te gaan gebeuren. Daarnaast maakt Grant gebruik van het Adobe Flash-logo zonder hiervoor toestemming van Adobe te hebben. Adobe zelf is ook al langere tijd bezig met het overzetten van Flash naar de iPhone, maar wordt hierbij gehinderd door de beperkingen in de ontwikkelaarsovereenkomst.

Mocht Apple de Flash Mobile-plugin inderdaad afwijzen, dan is alle hoop nog niet verloren: Jonah Grant zou de plugin ook via Cydia (al dan niet betaald) kunnen aanbieden. Zo zouden bezitters van een gejailbreakte iPhone in ieder geval de beschikking over Flash Mobile krijgen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord