abonneren

Ontwikkelaar brengt Firefox OS uit als Android-launcher

Het wil nog niet zo hard met Firefox OS, het mobiele besturingssysteem van Mozilla. Een ontwikkelaar heeft nu echter een skin voor Android gemaakt waarmee je het html5-besturingssysteem makkelijk kunt proberen op ieder Android-toestel.
De skin, die de ontwikkelaar b2gdroid noemt, is al als bèta-software te downloaden. Het gaat om een makkelijk te installeren app (buiten de Play Store om), die werkt als een launcher. Je kunt er de Gaia-skin van Firefox OS mee simuleren, het mobiele besturingssysteem van Mozilla dat is gebaseerd op html5.

Bèta

De skin is nog in een heel experimentele staat, want veel apps werken bijvoorbeeld nog niet - niet in de minste plaats de bel-app. Ook kan de software alleen nog maar draaien op arm-cpu's, en niet op 32-bit-apparaten.

Proberen

Toch is de launcher een goed alternatief voor het rommelen met roms, wat op dit moment de enige mogelijkheid is om Firefox OS te proberen - op het kopen van één van de handvol telefoons met het besturingssysteem na. De rom is 65 mb groot, en is te downloaden van de website van Mozilla.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Firefox Os

Laatste reactie