abonneren

Ontslagen bij Microsoft?

Microsoft heeft zich altijd zonder kleerscheuren door lastige periodes kunnen slaan. Maar volgens de blog van een anonieme medewerker staan er binnenkort toch banen op het spel. Grote bedrijven uit de technologiesector zoals Dell, Yahoo en Electronic Arts hebben al ontslagen aangekondigd vanwege de moeilijke economische omstandigheden. Bij Microsoft zijn we zoiets niet gewend.
Sterker nog: tijdens een conferentiegesprek eind oktober kondigde Microsoft aan dat het bedrijf de aanname van nieuw personeel zou verminderen, maar per saldo verwachtte dat het aantal medewerkers dit fiscale jaar nog bescheiden zou stijgen. De aanstichter van het gerucht dat er nu toch in het personeelsbestand gesneden gaat worden, beheert al sinds 2004 een blog met de naam Mini-Microsoft, gericht op het efficiënter maken van het bedrijf. Hij (of zij) beweert in dienst te zijn van Microsoft en zegt de informatie te hebben gebaseerd op geruchten van lezers en informatie uit dagelijks werk bij de softwaregigant.

Als de geruchten kloppen zal de ontslagronde omstreeks 15 januari plaatsvinden, een week voordat de kwartaalresultaten bekend worden. Volgens de Microsoft-mol zijn er op dit moment gesprekken met medewerkers gaande, bedoeld om te signaleren welke medewerkers slecht presteren. De Microsoft-blogger is van mening dat Microsoft al veel eerder volgens natuurlijk verloop het medewerkersbestand had moeten reduceren.

Bron: eWeek en Wall Street Journal

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: