abonneren

Ontmanteld botnet omvatte bijna 13 miljoen IP-adressen

Een botnet dat ongeveer 12,7 miljoen IP-adressen van personen, bedrijven, overheden en universiteiten in meer dan 190 landen bevatte, is ontmanteld door een aantal samenwerkende beveiligingsbedrijven.Mariposa (het Spaanse woord voor vlinder) stal accountinformatie van social media-netwerken en andere online e-maildiensten, gebruikersnamen en wachtwoorden, bank- en creditcardgegevens.
Het botnet - één van de grootste officieel gerapporteerde botnets ooit - werd ontdekt in mei. Defence Intelligence, Panda Security en het Georgia Tech Information Security Center richtten daarop samen de Mariposa Working Group op. In deze groep werd samen met andere internationale beveiligingsexperts en gerechtelijke instanties samengewerkt om het botnet uit te roeien.

Op 23 december 2009 werd dankzij de gezamenlijke inspanningen van beveiligingsexperts en gerechtelijke instanties - waaronder de FBI en de Spaanse Guardia Civil - het botnet afgesloten en inactief gemaakt. Zowel de belangrijkste botmaster, met de bijnamen ‘Netkairo' en ‘hamlet1917', als zijn directe operationele partners ‘Ostiator' en ‘Johnyloleante' werden deze maand gearresteerd, zo is nu naar buiten gebracht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie