Onofficiële Android Marshmallow-build voor LG G4 online verschenen

Er is een officiële build van Android 6 Marshmallow online gezet voor de G4. Daarmee hoeven gebruikers niet meer te wachten op the OTA-update, maar kunnen zij het nieuwe OS zelf installeren.
De build verscheen op XDA, waar een ontwikkelaar een werkende ROM online plaatste die definitief zou moeten werken. Toch zijn er een aantal zaken die nog niet werken. Met name LG's eigen Knock Code, waarmee het scherm vanuit de slaaptoestand te ontgrendelen is, werkt nog niet. Soms werken ook bepaalde notificaties nog niet goed.

TWRP

De Marshmallow-build is te installeren wanneer een gebruiker TWRP 2.8.7 of hoger als bootloader-software draait. Door de ROM verlies je er wel je root-toegang mee.

Handmatig flashen

LG heeft eerder al aangegeven dat het met een Marshmallow-update voor de G4 zou komen, en dat die uitrol 'snel' zou beginnen onder gebruikers. Wie echter niet op de over-the-air-update wil wachten, kan het daarom zelf flashen. Het is bovendien mogelijk om te downgraden, zodat de officiële versie ook kan worden geüpgrade wanneer die binnenkomt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: android, lg, android 6, android marshmallow, android m, lg g4