abonneren

Online woordspel redt mensenlevens

Een online woordspel waarbij u rijstkorrels kunt winnen voor mensen in nood is een groot succes. De website freerice.com is amper een maand online en bezoekers hebben nu al genoeg rijstkorrels gewonnen om 50.000 mensen in arme landen te voeden.Freerice.com werkt samen met het Verenigde Naties Wereldvoedselprogramma (WFP). In het spel moet u de betekenis raden van een woord. Indien u uit de getoonde suggesties de juiste weet te kiezen dan wint u tien rijstkorrels die ten bate zijn van het WFP.

Het idee voor Freerice.com komt van John Breen, een pionier in online fondswerving. De rijstkorrels worden betaald uit de advertentieomzetten die de website genereert.

"Freerice toont aan hoe het internet kan worden gebruikt om zowel mensen voor te lichten over de ergste noodsituatie ter wereld als om geld ervoor binnen te halen,"aldus Josette Sheeran, de directeur van het WFP. "De site is met meer dan een miljard rijstkorrels die in amper een maand zijn gedoneerd een viraal marketing succes."

Freerice ging op zeven oktober online. Die dag werden er 830 rijstkorrels gedoneerd. De website sloeg aan bij het internetpubliek. Op acht november werden er 77 miljoen rijstkorrels gedoneerd. Dit is gelijk met zeven miljoen correcte antwoorden.


Website: freerice.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: