abonneren

Online pokeren populair bij jongeren

Bijna de helft van de tieners speelt wel eens een potje poker en een derde hiervan speelt om geld. De jongeren spelen het meest 'in real life' met vrienden, maar ook op internet wordt steeds vaker een potje poker gespeeld, in 10% van de gevallen met echt geld als inzet.
Dit blijkt uit een enquĂȘte van jongerenwebsite Kaboem.nl.

Bijna eenderde van de ondervraagde jongeren (31%) geeft aan ook op internet te pokeren. Dat doen ze op websites als partypoker.com (33%), pokerstars.com (19%) en spelletjes.nl (19%). De twee meestgenoemde pokersites uit het onderzoek bieden de mogelijkheid om geld in te zetten. Dit doet volgens het onderzoek van Kaboem.nl ongeveer tien procent van de online spelers. Jongeren zijn online minder snel geneigd geld in te zetten dan 'in real life'. In een potje poker 'aan tafel' wordt namelijk door iets meer dan een derde van de jongeren om geld gespeeld.

Online gaat het in iets meer dan de helft van de gevallen (58%) om bedragen van meer dan 10 euro. Buiten internet om gaat het in de meeste gevallen om bedragen van 5 tot 10 euro.

Overigens is het opvallend hoe jong sommige spelers zijn. Zo laat de 15-jarige Joris weten: "Ik speel zelf al zo'n 3 jaar poker op internet, gemiddeld 2 à 3 uur per dag op 8 tafels tegelijk. Ik heb in totaal ongeveer 350.000 hands gespeeld."

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie