abonneren

Online pakt 41 procent van de Amerikaanse muziekmarkt

De verkoop van digitale muziek neemt op dit moment 18 procent van de totale muziekmarkt in de VS in beslag. Volgens onderzoeksbureau Forrester Research zal dit percentage de komende vijf jaar stijgen naar 41 procent.De prognose doet Forrester Researchin zijn rapport "U.S. Music Forecast, 2008 to 2013". Forrester voorspelt dat tegen 2013 55 procent van de Amerikanen digitale muziek koopt. De toename in de verkoop van digitale muziek zal echter de afname in het aantal verkochte muziekcd's niet kunnen compenseren.
Forrester verwacht dat de muziekmarkt in de VS de komende vijf jaar afzakt van $10,2 miljard naar $9,8 miljard.

Forrester ziet een relatie tussen de verkoop van muziekcd's en de verkoop van digitale muziek. Ongeveer 64 procent van de mensen die digitale muziek kopen en 57 procent van de mensen die muziek downloaden, heeft het afgelopen jaar een muziekcd gekocht in een winkel.

Uit het onderzoek van Forrester blijkt duidelijk dat de groei in de muziekindustrie van het internet moet komen. De meeste digitale muziek wordt op dit moment illegaal gedownload. Forrester ziet wel dat steeds meer mensen bereid zijn geld neer te tellen voor digitale muziek. Online winkels als Amazon zijn een belangrijke aanjager voor deze trend omdat ze digitale muziek verkopen die zonder restricties op meerdere apparaten afgespeeld kunnen worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie