abonneren

Online drukker verdringt thuis- en kantoorprinter

Zelf mooie afdrukken maken kost tijd en is vaak duur. Online drukkers hebben door een uitgebreid en snelle levertijden voor een comeback van het drukwerk gezorgd.

Dit artikel is tot stand gekomen zonder inhoudelijke bemiddeling van de redactie.

Digitalisering en goedkope kleurenprinters hebben ervoor gezorgd dat drukkers het de afgelopen jaren zwaar hebben gekregen. Toch zijn er ook die juist hebben geïnvesteerd in nieuwe producten én online oplossingen. Zij bieden hoogkwalitatief drukwerk dat ook in kleine oplagen kan worden vervaardigd en dat vaak binnen 24 uur wordt bezorgd. En dat is niet alleen interessant voor bedrijven en particulieren die zich willen onderscheiden, ook als het gaat om de prijs is de online drukker vaak voordeliger dan de eigen inkjet of laser. Dit zijn drie belangrijkste punten waarop ze het winnen van normale printers:

1. Verder personaliseren

Drukwerk is passé? Niets is minder waar… Het zijn de succesvolle online retailers die hun vaste klanten juist per post een gepersonaliseerde vooraankondiging sturen van de nieuwe collectie of de start van de uitverkoop. Of die ervoor zorgen dat klanten automatisch een persoonlijke verjaardagskaart in de bus krijgen, uiteraard met unieke kortingscode. En wat voor online shops werkt, werkt ook prima voor andere bedrijven of voor wie gewoon eens een opvallende uitnodiging wil sturen voor een feest of jubileum. Digitaal online drukwerk biedt uitgebreide mogelijkheden om ervoor te zorgen dat iedere ontvanger een zeer persoonlijke boodschap ontvangt waardoor de response kan worden verhoogd. Daar kan geen ‘mail merge’ met Word niet tegenop.

2. Creatievere oplossingen

T-shirts, bekers, vlaggen en borden zitten inmiddels in het ‘standaard’ aanbod bij veel online drukkers. Door de concurrerende markt proberen online drukkerijen meer te diversificeren en creatieve oplossingen aan te bieden. Drukhetnu.nl is een van de Nederlandse drukkerijen die zich met name focust op het online drukken van verschillende producten, uiteenlopend van paraplu’s tot bedrukt vloerzeil. Deze biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf velours of project tapijt te laten drukken; in full color en tot een kamerbreedte van maar liefst 5 meter. Wie zijn (thuis)kantoor of huiskamer een ‘make over’ geeft, laat hier ook een bijpassend en zelf ontworpen behang drukken. Het speciale Airtex materiaal dat hiervoor gebruikt wordt gaat lang mee, is brandwerend en waterafstotend. Een zeer originele manier om ervoor te zorgen dat het interieur iets unieks krijgt; ondenkbaar bij bouwmarkt of Ikea.

3. Meer keuze

Ook de kunstwereld heeft de digitale drukker ontdekt. ‘Unbinding the Book’ is een uniek project van negen internationale kunstenaars waarin deze laten zien hoe door het gebruik van nieuwe digitale technieken, vormen, materialen en productiemethodes de toekomst van het boek eruit zou kunnen komen te zien. Wie zelf een boek wil uitgeven kan dit inmiddels al bij een aantal online printdiensten doen. Soort omslag (hard- of soft cover) , formaat, papier, aantal pagina’s en tal van andere mogelijkheden kunnen helemaal zelf worden gekozen in een oplage van 10 tot 10.000 exemplaren. Iedereen kan op deze manier zijn of haar eigen unieke lievelingsboek maken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: drukhetnu.nl