abonneren

'Onkraakbare' drm Ubisoft in 24 uur gekraakt

Gamesuitgever Ubisoft kondigde recentelijk aan dat al zijn titels voorzien zouden worden van een nieuw soort drm. Games zouden alleen gespeeld kunnen worden met een permanente internetverbinding, die de legaliteit van de game continu in de gaten houdt.
Helaas voor Ubisoft is de drm al gekraakt.

Ubisoft kreeg bij introductie van het nieuwe drm-systeem een stortvloed aan negatief commentaar te verduren. De verplichte eis voor een werkende internetverbinding valt niet goed in de aarde bij gamers, die voornamelijk nadelen zien. Zo is het niet mogelijk te gamen wanneer de internetverbinding plat ligt. Ook wordt een offline singleplayer game beëindigd wanneer de internetverbinding even wegvalt.

De nieuwe drm-maatregel zit in ieder geval in Silent Hunter 5 en Assassin's Creed 2. Hoewel Ubisoft de drm-maatregel als 'onkraakbaar' aankondigde, blijken hackers er weinig moeite mee gehad te hebben. Binnen 24 uur is Assassin's Creed 2 al gekraakt te downloaden. Waarmee maar weer eens bewezen wordt: alleen brave games die hun games legaal kopen zijn de dupe van de draconische drm-maatregelen. Vinden studio's het echt zo vreemd dat steeds meer gamers overstappen op illegale downloads?

InfoAddict

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: