abonneren

OnePlus Two krijgt usb-C-aansluiting

De OnePlus Two krijgt een usb-C-aansluiting. De opvolger van de OnePlus One wordt daarmee één van de eerste smartphones met die nieuwe aansluiting, die in de toekomst op alle mobiele apparaten moet komen.
Dat heeft de Chinese fabrikant bekend gemaakt op zijn eigen forum. Er is verder niet heel veel bekend over de aansluiting, zoals welke vorm van usb (3 of 3.1) wordt gebruikt. Wel zegt de maker dat het bedrijf 'speciale functies' heeft toegevoegd aan de aansluiting, maar het bedrijf wil niet zeggen wat die functies zijn.

Converter

OnePlus levert ook een converter-kabel mee waarmee gebruikers van micro-usb hun oude kabels alsnog kunnen gebruiken om het toestel op te laden.

Nieuwe standaard

Usb-C is een nieuwe standaard, die in de toekomst in praktisch alle mobiele apparaten moet worden verwerkt. Het is de standaard-aansluiting op de nieuwe Macbook, maar er zijn nog vrijwel geen telefoons die nu al gebruik maken van usb-C. In de toekomst kan usb-C echter niet alleen worden ingezet als oplader, maar ook om bijvoorbeeld andere usb-apparaten of harde schijven aan elkaar te koppelen of om video-signalen te versturen.

De nieuwe aansluiting heeft bovendien het voordeel dat je de kabel er op alle manieren in kunt doen. In tegenstelling tot normale usb is er geen 'boven' of 'onder'.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Oneplus Two, Usb-c