abonneren

OnePlus Two krijgt controversiële Snapdragon 810-processor

De OnePlus Two krijgt een Snapdragon 810-processor van Qualcomm. Hoewel die chip notoir is om overhittingsproblemen, heeft het Chinese bedrijf toch besloten een verbeterde versie in de toekomstige telefoon te zetten. Er zijn wel wat veranderingen doorgevoerd in de soft- en hardware van het toestel, waardoor die niet meer zo heet moet worden.
Dat meldt het bedrijf op het OnePlus-forum. Het bedrijf gebruikt de nieuwste versie van de chip van Qualcomm, de v2.1.

Niet blij

Veel fans van de telefoon zijn niet blij met de aparte keuze. De Snapdragon 810 is de nieuwste cpu van Qualcomm, maar de chip veroorzaakt veel problemen. Zo zit de 810 ook in de Xperia Z3+ van Sony, en ook die heeft veel last van oververhitting.

Touchscreen-problemen

Maar ook de huidige OnePlus One heeft geen goede reputatie op het gebied van verhitting. Sinds de overstap naar Android Lollipop klagen gebruikers steen en been over problemen met het touchscreen, wat grotendeels wordt veroorzaakt door een oververhitte telefoon. Dat komt voornamelijk door de chip in het toestel en hoe de software die gebruikt.

Samenwerking

OnePlus zegt dat het met de OnePlus Two gaat zorgen dat oververhitting niet meer voorkomt. Het bedrijf heeft daarvoor samengewerkt met Qualcomm om de chip 'te fine-tunen'. Dat gebeurt bijvoorbeeld door meer koelpasta te gebruiken en door minder onderdelen tegen de chip aan te plaatsen.

OxygenOS

Ook het besturingssysteem van de telefoon wordt aangepast, zodat het de processor minder intensief gebruikt. De OnePlus Two wordt geleverd met OxygenOS, een eigen op Android gebaseerd besturingssysteem van OnePlus.

Invite

Er is verder niet veel bekend over de OnePlus Two. Zo is één van de grootste onzekerheden nog hoe het toestel straks verkocht wordt. De OnePlus One werd verkocht op basis van een notoir uitnodigingssysteem, en het lijkt logisch dat de opvolger ook op die manier wordt verkocht.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Processor, Oneplus Two, Cyanogenmod, oxygenos, snapdragon 810

Laatste reactie