abonneren

OnePlus toont nieuw besturingssysteem OxygenOS OnePlus One

OnePlus, de maker van de populaire OnePlus One, komt midden februari met een eigen besturingssysteem. OxygenOS is op Android gebaseerd en is vooral erg kaal, net zoals het altijd gebruikte Cyanogenmod. Dat verdwijnt dan van de OnePlus One.

OnePlus maakt verder weinig details bekend over OxygenOS. Wel wil het bedrijf kwijt dat het besturingssysteem kaal wordt. Er komen dus alleen de nodige apps op te staan, maar geen bloatware. Daardoor kan het OS veel sneller draaien. OxygenOS is gebaseerd op Android Lollipop.

Ruzie met Cyanogen

De OnePlus One is onder meer zo populair vanwege zijn standaard meegeleverde besturingssysteem Cyanogenmod. Daarmee krijgt de gebruiker veel mogelijkheden om zijn telefoon aan te passen. OnePlus heeft echter meningsverschillen met het bedrijf achter Cyanogenmod, omdat die een samenwerking is aangegaan met een Indiase smartphonefabrikant. Daarom mag de OnePlus One geen Cyanogenmod meer gebruiken, en werd het bedrijf gedwongen naar andere opties te zoeken.

Het is niet bekend of OxygenOS ook open source beschikbaar komt voor andere ontwikkelaars. Dat was met Cyanogenmod wel het geval.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Cyanogenmod, oxygenos

Nieuws headlines

Laatste reactie