abonneren

OnePlus One-opvolger krijgt vingerafdrukscanner

De opvolger van de OnePlus One krijgt een vingerafdrukscanner. De maker zegt dat het om een scanner gaat die veel sneller werkt dan die bij andere toestellen, zoals de iPhone.
Dat meldt de Chinese fabrikant op zijn eigen blog, al wil het bedrijf niet zeggen welke scanner de OnePlus Two precies krijgt. Ook heeft het bedrijf geen specificaties over snelheid gegeven.

Makkelijk en veilig

Hoogstwaarschijnlijk zit die scanner in de home-knop verwerkt, zoals dat ook het geval is in andere smartphones. OnePlus zegt in zijn blog dat het ontgrendelen van een telefoon niet alleen veilig, maar ook snel moet zijn - "zeker als je gemiddeld 200 keer per dag op je telefoon kijkt".

Ontwikkelaars

Er zijn nog maar weinig telefoons met een ingebouwde vingerafdrukscanner. De meest prominente zijn de recentste iPhones en Samsung Galaxy-toestellen. Met een vingerafdrukscanner wordt het het wellicht ook mogelijk voor ontwikkelaars om hun apps te laten beveiligen met je duim - in plaats van alleen de telefoon zelf.

Mondjesmaat

Er komt de laatste weken steeds meer informatie beschikbaar over de OnePlus Two. Zo werd onlangs bekend dat het toestel een usb C-aansluiting krijgt, en de telefoon beschikt over een Snapdragon 810-processor.

Opvolger

De Two wordt de opvolger van de OnePlus One, een telefoon die erg beroemd werd vanwege hoe moeilijk die verkrijgbaar was, en door de relatief lage prijs voor de goede specificaties. Er is nog niets bekend over de prijs en releasedatum van het toestel, maar die worden wel op 28 juli aangekondigd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Vingerafdrukscanner, Vingerafdruk, Oneplus Two