abonneren

OnePlus komt met goedkopere midrange OnePlus X

OnePlus brengt volgende week een nieuwe telefoon uit: De OnePlus X. Dat is een midrange-toestel met iets mindere specificaties als de voorgangers, de OnePlus One en de OnePlus Two. Wel is het toestel een stuk goedkoper, maar zoals we dat ook al een beetje verwachten is het apparaat alleen te kopen met een invite.
De OnePlus X heeft een scherm van 5": Iets kleiner dan zijn voorgangers die beide 5,5" groot waren. De overige specificaties zijn iets minder goed dan die van de One en de Two.

Micro-sd

Het toestel heeft een full-hd-scherm van 1920 x 1080 pixels met amoled-resolutie. In tegenstelling tot de eerdere toestellen komt de OnePlus X alleen uit met een 16 GB-harde schijf, maar is dat geheugen wel uit te breiden met micro-sd.

De camera van het toestel heeft 13 megapixels, net als de One en de Two. De accu is iets minder goed, met slechts 2,525 mAh ten opzichte van 3,300 mAh in de Two. Ook heeft het toestel, net zoals de controversiële voorganger, geen NFC.

Ander uiterlijk

Opvallend is dat het toestel een compleet ander uiterlijk heeft. Zo zit de camera niet in het midden van het toestel, maar linksboven aan de zijkant. Dat is volgens OnePlus heel specifiek niet gedaan om de iPhone te imiteren, maar om ruimte te maken voor een betere chip.

De achterkant van het toestel is glanzend, met een glazen achterkant zoals de Galaxy S5 of de Xperia-toestellen van Sony. Er komt daarnaast een versie van porcelein uit, maar die komt slechts in beperkte oplage beschikbaar.

Invites

De telefoon kost € 269,- en is vanaf 5 november te bestellen bij OnePlus. Aanvankelijk is het toestel, net als de voorgangers, alleen te koop met een invite. Later moet iedereen de telefoon kunnen kopen - maar dat hebben we vaker gehoord van OnePlus.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Oneplus, Oneplus X, Oneplus Two, Oneplus One

Laatste reactie