abonneren

Onenigheid binnen Anonymous over Operation Facebook

Anonymous neemt als groep afstand van Operation Facebook, de hack-aanval op Facebook die op 5 november gepland staat.

Gisteren berichtten we over een YouTube-video waarin Anonymous aankondigde om Facebook aan te vallen op 5 november. Hoewel een aantal leden van de groep voor de aanval zijn, laat Anonymous weten dat het gros (waaronder de leden van het eerste uur) niet echter deze actie staat. Anonymous wil niet de privacy van burgers schenden en ziet er daarom niets in om Facebook te hacken.

Anonymous wil niet doen voorkomen dat ze voorstander van Facebook zijn, maar zien de sociale netwerksite nog slechts als boodschapper en zou nog niet ‘rijp’  zijn voor een aanval.  De juiste manier om Facebook te laten voelen dat je het niet eens bent met hun beleid, is om je account zelf wissen zo laten ze via een tweet weten. 

Anonymous laat weten de controle wat steviger in handen te zullen nemen, zodat dergelijke filmpjes als gisteren niet meteen online worden geslingerd. Hoewel Anonymous als groep afstand neemt, wil dat nog niet zeggen dat de voorstanders binnen Anonymous de aanval op 5 november zullen afblazen. 

Via: Theinquirer

 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord