abonneren

Oneens met een verkeersboete? Vecht hem digitaal aan!

Vanaf nu is het mogelijk om online in beroep te gaan tegen relatief lichte verkeersovertredingen. Met een nieuw digitaal loket van de overheid kunnen verkeersboetes aangevochten worden. Ook komen er flitsfoto’s beschikbaar op het portaal.

Deze week opende Justitie het Digitaal Loket Verweer, waar weggebruikers snel een beroep kunnen aantekenen tegen verkeersboetes. Betrokkenen krijgen ook de gelegenheid om argumenten aan te voeren en bewijsstukken te plaatsen. Op deze manier kan snel worden bepaald op een beroep gegrond is. 

Wie gebruik wil maken van het nieuwe digitale loket moet inloggen met zijn DigID. Dit werkt volgens het Openbaar Ministerie ‘gemakkelijk, snel en papier- en postzegelloos’. De website is uitsluitend bedoeld voor lichte verkeersovertredingen die vallen onder de Wet Administratiefrechtelijke Handhaving Verkeersvoorschriften (WAHV): snelheidsovertredingen, door rood rijden, bellen achter het stuur en rijden zonder gordel. 

Wordt je geflitst, dan kun je deze foto ook bekijken in het digitale loket. Deze foto’s kun je vervolgens toevoegen aan je digitale beroep. Het OM hoopt dat het nieuwe loket papierwerk zal verminderen, al blijft het schriftelijk aantekenen van beroep tegen overtredingen ook nog mogelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: