abonneren

OneCare eindigt 16de in antivirustest

De website Virus Bulletin heeft de resultaten gepubliceerd van een uitgebreide test van de nieuwste beveiligingssoftware. De software is onder andere getest op hoeveel verschillende typen malware het detecteert, hoe snel het eencomputer scant, of het proactief malware kan detecteren en hoe snel er bij een nieuwe malware-epidemie updates voor de software uitkomen.

De betaversie van GDATA's AVK 2009 (dat de Avast en BitDefender scan-engines gebruikt) eindigde bovenaan in zowel de categorie ‘Malware' als in de categorie ‘Ad- and Spyware'. Avira's Premium Security Suite 2008 eindigde tweede in de categorie ‘Malware' en F-Secure 2009 eindigde tweede in de categorie ‘Ad- and Spyware,'. In beide categorieën eindigde Secure Computings Webwasher Gateway als derde.

De 2009-versie van Norton werd het vaakst geüpdatet. In vier weken tijd kreeg de software 6.202 micro-updates, vaak meerdere keren per uur. Kaspersky eindigde op de tweede plaats met "maar" 696 updates in vier weken. Ongeveer de helft van de 34 geteste softwarepakketten kreeg minder dan 100 updates per vier weken.


Bron: Virusbtn

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: