abonneren

One Laptop Per Child dumpt AMD voor VIA

One Laptop Per Child, de organisatie die bekend is om zijn $199 OLPC XO-laptop, heeft een nieuwe uitvoering van deze laptop op de planning staan. Het grootste verschil zit 'm in de processor.
Maakte OLPC voorheen gebruik van de diensten van AMD, inmiddels is de organisatie op VIA overgestapt.

De huidige OLPC XO zal geen gebruik meer maken van de AMD Geode LX-700, maar van een VIA C7-M. Voor gebruikers zal er weinig veranderen, want beide processoren zijn x86-compatibel. Dat OLPC overstapt van AMD op VIA is geen verrassing; AMD gaf al eerder aan niet verder te willen met de Geode-productlijn en geen andere producten in het ultrazuinige low-end-segment gepland te hebben.

De nieuwe XO-laptop zal typenummer 1.5 dragen. Naast de VIA-cpu krijgt de laptop ook een VIA VX855 Media System Processor, waardoor DirectX 9-graphics, 7.1-kanaals audio, ddr2-ondersteuning en hardwarematige acceleratie bij het afspelen van (hd-)video mogelijk wordt. De oorspronkelijke flashdrive van 1 GB wordt vervangen door een flashdrive met een capaciteit van 4 of 8 GB, het ram-geheugen krijgt een upgrade van 256 MB naar 1 GB en er komt een zuinigere wifi-chip.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie