Onderzoekers: 'Torrents streamen via Torrents Time is onveilig'

Er zijn veel vragen over de nieuwe plugin van Popcorn Time, waarmee je in de browser films kunt streamen. Het is namelijk helemaal niet duidelijk wat 'Torrents Time' precies doet, maar beveiligingsonderzoekers zeggen dat het programma niet waterdicht is.
Torrents Time is een nieuw idee uit de koker van de makers van Popcorn Time, de notoire app die een paar maanden geleden offline werd gehaald door de Amerikaanse filmindustrie. Met Torrents Time is het niet alleen mogelijk om alsnog films en series te kijken, maar omdat zelfs in de browser te doen. Torrents Time kwam vorige week uit.

Vraagtekens

Beveiligingsonderzoekers zetten nu echter vraagtekens bij het programma. Torrents Time is een plugin voor de browser, maar wel eentje die als .exe moet worden geïnstalleerd. Onderzoeker Andrew Sampson bekeek het programma en zag een aantal vreemde dingen in de broncode.

Kwetsbaar

Zo draait het programma in OS X in root mode, en gebruikt het programma scripts waarmee een webpagina mogelijk ip-adressen van gebruikers openbaar maakt. Torrents Time werkt weliswaar met een ingebouwde gratis vpn-dienst, maar ook daarvan is niet duidelijk hoe die werkt. Sowieso is het gebruik van een gratis vpn altijd af te raden, zoals wel te zien was met de gratis plugin Hola waarvan vorig jaar al bleek dat die notoir onveilig was.

Slag om de arm

De meeste van die kwetsbaarheden zijn theoretisch, en er zijn nog geen gevallen bekend waarbij ze actief worden uitgebuit. Maar net als bij andere gratis apps lijkt het er ook hier op dat je een slag om de arm moet houden wat betreft de veiligheid.

Uitzetten

Wel zijn er een aantal aspecten van het programma die desastreus zijn voor je computer. Zo vreet het programma accuduur, en omdat het constant op de achtergrond van het programma draait kan het problemen opleveren met het afsluiten van een apparaat.

De makers van Torrents Time hebben nog niet gereageerd op de bevindingen, maar wat ons betreft zet je het programma voorlopig even uit. Voorkomen is beter dan genezen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Torrents, torrents time, streaming torrents