abonneren

Onderzoek: stijging marktaandeel MySQL met 25 procent

Uit een recent gehouden onderzoek door de Evans Data Group blijkt dat de open-source MySQL-database een geduchte concurrent is geworden voor vergelijkbare producten van Oracle, Microsoft en IBM. Volgens het onderzoek gebruikt 40 procent van alle ontwikkelaars MySQL.
Dit aandeel lag in 2004 nog op 32 procent.

John Andrews, de baas van de Evans Data Group, ziet dat de open-source database steeds professioneler wordt doordat het door een steeds grotere groep ontwikkelaars wordt geadopteerd. In een aantal categorieën is MySQL zelfs beter dan zijn commerciële concurrenten.

Uit het onderzoek blijkt dat de populariteit van MySQL voor een groot gedeelte komt doordat het onderdeel uitmaakt van een ‘LAMP stack' waarin het Linux-besturingssysteem, de Apache Webserver, een MySQL-database en de PHP scriptingtaal zijn gecombineerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord