abonneren

Onderzoek: racegames oorzaak meer ongelukken

Uit twee recente onderzoeken blijkt dat racegames de oorzaak zijn van meer verkeersongelukken en agressiever rijgedrag. Uit een onderzoek van het Britse British School of Motoring bleek dat gamers die veel racegames spelen competitiever autorijden.
Ook een Duits onderzoek toont aan dat racegames zorgen voor slecht rijgedrag.

Het Duitse onderzoek is gehouden door het Allianz Centrum voor Technologie in samenwerking met de Ludwig-Maximilians Universiteit in München. Volgens de Duitse onderzoekers heeft het spelen van racegames een duidelijke negatieve invloed op het rijgedrag van mensen. Mensen die vaak racegames spelen vertonen agressiever rijgedrag, nemen meer risico's in het verkeer en zijn vaker betrokken bij verkeersongelukken dan mensen die geen of weinig racegames spelen.

De onderzoekers merken op dat racegames steeds realistischer worden waardoor het voor gamers moeilijker wordt om gamewereld en realiteit uit elkaar te houden. Veel racegames promoten slecht rijgedrag zoals het botsen tegen andere auto's, het negeren van maximum snelheden, het doen van gevaarlijke manoeuvres en zelfs het overrijden van voetgangers. Doordat gamers zien hoe ‘leuk' dit is, zijn ze ook sneller geneigd om ze in het echte verkeer na te doen dan mensen die geen racegames spelen.

Het onderzoek werd gehouden onder 198 mannen en vrouwen. 68 testpersonen vertoonden riskant rijgedrag toen ze na het spelen van een racegame in een rijsimulator werden gezet.


Download: Virtual Driving and Risk Taking: Do Racing Games Increase Risk-Taking Cognitions, Affect, and Behaviors? (pdf)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord