abonneren

Onderzoek naar softwarepiraterij bij Sony

Je zou bijna in karma gaan geloven. Een klein softwarebedrijf beschuldigt megaconcern Sony/BMG van softwarepiraterij. Normaal zijn het de megabedrijven die de rest van de wereld aanklagen over vermeende diefstal van hun digitale producten.Het Franse bedrijf PointDev ontwikkelt administratiesoftware voor Windows. Tijdens een inval bij Sony/BMG bleek dat bijna 47 procent van alle software die Sony/BMG op zijn servers heeft staan volgens de Franse wet gestolen is.

Een medewerker van Sony's IT-afdeling nam contact op met de tech-support van PointDev voor hulp bij een programma genaamd Ideal Migration. De PointDev-medewerker zag dat de licentiesleutel die Sony/BMG gebruikte, gestolen was. PointDev waarschuwde de Business Software Alliance die vervolgens een inval deed bij Sony/BMG om alle software op de servers te controleren. Na de inval bleek dat 47 procent van de software die Sony/BMG op zijn servers heeft staan gestolen sleutels gebruikt.

Sony/BMG vroeg aan de krant La Provence om een artikel over de inval niet te publiceren, maar de krant weigerde natuurlijk dit verzoek.

PointDev wil geen vriendschappelijk deal met Sony/BMG sluiten om een rechtsgang te voorkomen. Voor PointDev is het geen financiële maar een principiële kwestie.


Bron: La Provence

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: