abonneren

Onderzoek: mobieltje veroorzaakt geen hersentumor

Uit een Brits onderzoek naar de gezondheidsrisico's van mobiele telefoon blijkt dat er geen bewijs is dat het gebruik van een mobiele telefoon een hersentumor kan veroorzaken. Hersenactiviteit wordt niet be├»nvloed door het signaal van een mobiele telefoon, een zendmast of de signalen die gebruikt worden door hulpdiensten.De ‘Mobile Telecommunications and Health Research Programme' (MTHR) onderzocht zes jaar lang een aantal vrijwillgers.Volgens de onderzoekers zijn de resultaten definitief genoeg dat er geen verder onderzoek meer nodig is.

Er werd geen enkel bewijs gevonden dat het signaal van een mobiele telefoon nadelige consequenties heeft voor de gebruiker. Indien een gebruiker toch klachten heeft, zoals hoofdpijn of duizeligheid, dan komen deze niet door het gebruik van een mobiele telefoon of door de nabijheid van zendmasten. Uit het onderzoek blijkt dat het gebruik van een mobiele telefoon wel de hersencellen opwarmt.

Het onderzoek is gedaan naar het korte-termijn gebruik van mobiele telefoons. Of er nadelige gevolgen zijn bij langdurig gebruik moet nog verder onderzocht worden. Een kleine groep van de onderzochte vrijwilligers gebruikte een mobiele telefoon langer dan tien jaar.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat het gebruik van een mobiele telefoon terwijl iemand autorijdt - hands-free of in de hand - niet meer afleidt dan andere activiteiten in de auto, zoals een boterham eten, de radio of een navigatiesysteem bedienen of praten met een bijrijder.


Meer informatie: persbericht MTHR

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie