abonneren

Onderzoek: klanten blij met deal Novell en Microsoft

De deal tussen Novell en Microsoft om gezamenlijk SuSe Linux - een versie van het populaire open-source besturingssysteem - verder te ontwikkelen heeft de nodige ophef veroorzaakt. Veel ontwikkelaars in de open-source gemeenschap keuren de deal af omdat Microsoft daarmee een te stevige greep krijgt op het besturingssysteem. Ook het feit dat Microsoft-baas Steve Ballmerheeft gezegd dat Novell wel een deal met Microsoft moest sluiten omdat het gepatenteerde broncode gebruikt, schoot de open-source gemeenschap in het verkeerde keelgat.

Novell en Microsoft hebben deze week de resultaten gepresenteerd van een onderzoek verricht door Penn, Schoen & Berland Associates waaruit blijkt dat het overgrote merendeel van hun klanten de deal juist goedkeurt en niet afkeurt. Het onderzoek is gehouden onder 201 ‘decision makers' in de computerindustrie en 95 procent van de respondenten keurde de deal goed. 90 procent verwachten dat de deal er voor zal zorgen dat in de toekomst Windows en Linux beter zullen samenwerken en 75 procent denkt dat de deal het risico van patentinbreuken vermindert.

Novell en Microsoft zijn blij met de resultaten van hun onderzoek. Volgens de nieuwe partners toont het onderzoek aan dat de keuze om samen te werken een goede was en dat klanten snappen dat het een 'win-win'-deal is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: