abonneren

Onderzoek: Gebruik mobieltje in ziekenhuis is veilig

Ziekenhuizen waren één van de laatste plekken waar u niet bang hoefde te zijn om gestoord te worden door het constante geluid van rinkelende mobieltjes. Maar na de conclusies uit een Amerikaans onderzoek kan deze rust wel eens binnenkort voorgoed voorbij zijn.
Volgens het onderzoek veroorzaken mobieltjes helemaal geen storingen in medische apparatuur.

De onderzoekers hebben bij 192 medische apparaten 300 keer een mobiele telefoon (Nokia's en Blackberry's) gebruikt en ze konden geen noemenswaardige storingen in de apparatuur detecteren.

Hoewel mobiele telefoons geen storingen veroorzaken in medische apparaten geldt dit niet voor alle draagbare apparaten. Uit het onderzoek blijkt dat een draagbare cd-speler wel degelijk een elektrocardiogramapparaat kan storen. Buiten het ziekenhuis is het mogelijk dat een anti-diefstalpoortje in een winkel een pacemaker stoort. Het onderzoek noemt twee concrete gevallen waarbij anti-diefstalpoortjes ervoor zorgden dat een pacemaker niet meer goed functioneerde. In beide gevallen stonden de slachtoffers voor langere tijd in de buurt van de poortjes.

Door de conclusies uit het onderzoek kunnen er vraagtekens gezet worden bij het verbod op het gebruik van mobiele telefoons in ziekenhuizen. De onderzoekers denken dat het verstandiger is om anti-diefstalpoortjes niet in de buurt van de winkelkassa te zetten of om de poortjes te verborgen, om zodoende te voorkomen dat kwetsbare mensen te lang in de buurt van de poortjes staan.


Bron: www.mayoclinic.org

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord